Friday, September 2, 2011

Hakkliha-suitsusingi pizza lehttaigna põhjal

VAJA LÄHEB: (1 suur ahjuplaadisuurune pizza)

350gr  lehttaigent
ca 2,5 dl tomati-basiiliku pastakastet (0,5dl sellest hakkliha praadimisele)
100gr emmentaleri juustu või muud tugevama maitselist juustu
300gr kodust hakkliha
soola, pipart, hakklihamaitseainet, paprika pulbrit
85gr sinki
1 keskmine sibul
1 suurem küüslauguküüs(soovikorral)
2 sl meesinepit
1 sl oliivõli hakkliha-singi pruunistamiseks
1 väike purk ananassikompotti
1 keskmine paprika
50gr mozzarella juustu


TEE NII:
rulli lehttaignast imeõhuke põhi. Kui taigen käte külge kipub kleepuma, tee käed märjaks. Pudista küpsetuspaberile pisut jahu -siis ei jää taigen sinna kinni. Aseta taigna lapp küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Haki sibul ja küüslauk, pruunista pannil, lisa pool hakitud paprika kogusest, seejärel hakkliha, maitse järgi soola, pipart, hakklihamaitseainet, soovikorral paprikapulrit, hauta ca 5 min, lisa sink. sega läbi ja lisa tomati pasta ja mee-sinep, sega veelkord, lase jahtuda. Määri lehttaignale tomati-basiilikupastat, siis hakklihasegu, hakitud ananassiviilud, ülejäänud paprika kuubikud, emmentaleri juustust viilakad peale, vahele mozzarellat. Vahepeal pane ahi sooja 200 kraadi peale. Küpseta ahju allosas ca 20 min.

No comments:

Post a Comment