Friday, August 5, 2011

hautatud beebikaheksajalad tomati-sibulakastmes

ostsime poest külmutatud beebikaheksajalgu. Sain päris korralikult blogides ringi tuuseldada enne kui ise selle mereeluka valmistamise kallale julgesin asuda :) Puhastamise kohta sain infot siit.
Ja päris palju infot tuli ka Mari-Liisi blogist.
Kuid sellest inglisekeelsest blogist leidsin retsepti, mida otsustasin sel korral proovida. Kasutada võib igasugu meelepäraseid värskeid ürte

VAJA LÄHEB:
puhastatud ja sulatatud beebikaheksajalgu (minul oli 280g )
punane sibul, tomat, oliivõli, peoga hakitud värsket peterselli, paar oksakest värsket tüümiani, 1tl hakitud rosmariini, hakitud rohelist sibulat, 1tl kanget sinepit,
1tl mett, 2 spl punase veiniäädikat, loorberileht,1 tl paprikapulbrit.

TEE NII:
lase suures potis vesi keema, lisa natuke oliivõli, hakitud peterselli, rohelist sibulat, loorberileht. kui vesi keeb, "ehmata" kaheksajalgu neid ükshaaval kõigepealt keevasse vette korraks sisse kastes, tee iga kaheksajalaga nii 2 korda, siis jäta vette. kui kodus leidub veinikork (kummist veinikork ei sobi), siis lisa see ka vette. Hauta peaaegu keevas vees ca 20min. siis võta kaheksajalad välja, jahuta.
kuumuta pannil oliivõli, lisa mesi, viilutatud sibul, hauta 10min, lisa veiniäädikas, rosmariini, sinepit. hauta 20min kuni sibul muutub täiesti klaasjaks, lisa hakitud tomat, kaheksajalad ja hauta vaikselt veel ca 20min, siis lisa paar tüümiani oksa ja hauta veel 5 min kuni kaheksajalad on pehmed. Olin valmistunud ka selleks, et kaheksajalad on "kummiks" läinud, seda siiski ei juhtunud. :) Kaheksajalgu ei tohi keeta, neid tuleb hautada. Tulemus oli väga maitsev. serveeri ciabattaga, juurde võib teha veel kastme (hapukoor, majonees, hakitud peterselli, rohelist sibulat, natuke soola, 1 tl sinepit, sidrunipipart)

1 comment:

  1. Mina siit retseptist kahjuks ei lugenud välja mis sellest paprika pulbrist saab? Ja pildi järgi on seal pannil veel asju mida retseptis kirjas pole, kas kollane on sidrun?

    ReplyDelete