Tuesday, September 6, 2011

kompott paradiisiõuntest

retsepti sain elukaaslase emalt, tegingi täpselt õpetuse järgi (ühesõnaga don´t blame me if it ain´t good) uue pildi valmis õuntest lisan siia mõne kuu pärast...või noh, siis kui ühe purgi avame...

VAJA LÄHEB: (mina sain sellest 2 keskmise suurusega klaaspurki)
ca 600g paradiisiõunu
0,7 l vett
300gr suhkrut
TEE NII:
pese purgid ja kaaned võimalikult kuuma veega, pane kuivama. Pese õunad, torka igale õunale puutikuga ca 4-5 augukest ( siis ei lähe õunad kuumas vees sodiks). Nüüd pane potti vesi keema, lisa suhkur. Kuni vesi keema läheb, täida purgid augustatud õuntega. Lisa kuum suhkruvesi õuntega täidetud purkidesse. pane kaaned lahtiselt peale-ära kinni keera. Nüüd pane poti põhja mõned ajalehepaberid, lisa kuuma vett nii, et pott oleks ca 1/3 täidetud (vesi ca 60-70kraadine), aseta purgid potti koos lahtiste kaantega, lisa potti kuuma vett (ca 90 kraadist) nii et vesi ulatuks peaaegu purgi äärteni. kuumuta ca 15-20 min, võta purgid välja, kuivata, sule kaaned, aseta jahedasse seisma.

No comments:

Post a Comment