Thursday, September 15, 2011

kukeseened omas mahlas


VAJA LÄHEB:
350g kukeseeni ( sain sellest 1 purgi)
0,5 sl soola

TEE NII:
Puhasta seened pintsliga (kui pintslit pole-minul ka ei olnud, siis lihtsalt puhasta käsitsi, võimalikult õrnalt, ÄRA NEID PESE! sest nii kaotavad seened väga suure osa oma maitsest, aega võtab aga tulemus on seda väärt) tükelda suuremad seened ( hea kui kõik seened-tükid oleksid suht samas suuruses) ja pane potti. Kuumuta neid paksupõhjalises potis algul tasasel tulel, et vältida põhjakõrbemist enne mahla väljatulekut. Kui kasutad tavalist potti, siis soovitan ise algul natuke õli ka lisada. Seentest eraldunud mahlast piisab, et need purki pannes vedelikuga kattuksid. Lisa sool ning keeda seeni omas mahlas 15 minutit. Tõsta purkidesse ja kaaneta kuumalt. Ja kusjuures olen ise avastanud sellise väikese kasuliku nipi: kui purk kaanetatud, kata see 2-3 kihilise salvrätiga ja siis patsikumm ümber-nii ei saa õhk ligi. Ja 1 asi veel-kui elad korteris, siis selle asemel, et purgid algul sahvrisse jahtuma panna, tõsta need rõdule ca 24 tunniks ja seejärel külmikusse.

No comments:

Post a Comment