Saturday, October 8, 2011

suitsujuustu pestosepik väikese suvikõrvitsaga


VAJA LÄHEB:
70-100g riivitud suvikõrvitsat
0,5 tl soola
pool pakki kuivpärmi (5,5g)
1,5 dl käesooja vett
1 sl pruuni suhkrut või vedelat mett
1,5 dl rukkijahu
0,5 dl nisukliisid
2,5 dl nisujahu
0,4 dl oliivõli
3 tl pestot
ca 60g riivitud suitsujuustu

TEE NII:
riivi suvikõrvits, aseta sõelale nõrguma, raputa peale sool. sega pärm 1/3 jahukogusega( nisujahuga), lisa käesoe vesi. pane rätiku alla soojemasse kohta kerkima ca 20 minutiks. kerkinud taignamassile lisa ülejäänud jahu, nõrutatud suvikõrvits, suhkur, pesto, oliivõli, juust. sõtku kuni saad läikiva taigna, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. mätsi taignapall leivavormi kujuliseks. võta leivavorm, vooderda küpsetuspaberiga, aseta taigen sisse, raputa peale pisut nisujahu ja jäta rätiku alla kerkima 1-1,5 tunniks (sooja temperatuuriga kerkib kiiremini). küpseta 220 kraadi juures ca 30 min, võta ahjust, määri pealt sulavõiga või piserda üle oliivõliga. lase jahtudaca 20 min, serveeri.

No comments:

Post a Comment