Sunday, May 15, 2011

karulaugupesto

Kuna elan kesklinnas ja autot ei oma, siis Nõmme turg jääb natuke kaugeks..seega otsustasin eelmisel nädalal keskturule jalutada, et pisut värsket kraami koju tuua. Karulaugust olin varem lugenud küll, samas polnud mul aimugi, mida sellega täpsemalt teha võiks..aga jah.. ostsin terve pundi kohe :) küll midagi välja mõtleb..
retsept siis sellest blogist: http://maitseelamused.blogspot.com/
muudatusi tegin ka :)
                                                  karulaugupesto


vaja läheb :
ca 40gr karulauku
pott basiilikut
45gr seedermänniseemneid
2 suuremat purustatud küüslauguküünt
50gr riivitud parmesani juustu
1spl sidrunimahla
maitse järgi pipart, soola, aroomisoola
ca 1 dl virgin oliivõli

rösti kõigepealt seedermänniseemned pannil, õli ära lisa. Lase jahtuda. Nüüd purusta saumikseriga suures kausis karulauk, siis lisa basiilik, mikserda pundihaaval. lisa pidevalt mikserdades  purustatud küüslauguküüned, seedermänniseemned, parmesani juust, sidrunimahla ja siis hakka vaikselt oliivõli lisama. Maitsesta soola, pipraga. Mina lisasin veel aroomisoola. Vala segu klaaspurki. Kui tahad pestot säilitada, vala ca 1cm oliivõli purki pesto peale ja sulge pealt korralikult. Igakord kui purgist pestot võtad, vala enne õli pealt ära ja pärast tarvitamist uus kiht õli peale. sellest retseptist tuleb umbes 2 pisikest purgikest. Super röstsaiale määrituna, salatites, kanaga jne.

No comments:

Post a Comment