Friday, June 24, 2011

lasanje



Tegin täna esimest korda elus lasanjet. Leivavormis. Kindlat retsepti ette ei võtnud, pigem lugesin mitmeid erinevaid,  tegin omad muudatused ja hakkasin küpsetama. Poes müüdavad lasanjeplaadid ei sobinud vormiga-jäid liiga lühikeseks, seega murdsin paar plaati osadeks, et kogu vorm täidetud saaks :) Järgmine kord lisan kindlasti ka peekonit, sel korral unustasin poest osta. Rosmariin oleks ka ikka võinud sees olla. Muidu tuli täitsa ok, praeguseks kõik söödud juba.

Vaja läheb:
6 lasanjeplaati (sellest tuli 4 kihti, sest leivavorm suurem ja pidin osad plaadid osadeks murdma)
350 gr hakkliha
pool paprikat
pool sibulat
3 küüslauguküünt
1 keskmine tomat
natuke peterselli
100 gr mozzarellat
150gr riivjuustu
3 spl tomatipastat basiilikuga
värsket basiilikut
oliivõli
soola, pipart
Tee nii:
haki sibul, küüslauk, paprika, tomat, mozzarella juust. pruunista kergelt sibul, küüslauk, paprika, lisa hakkliha, pruunista korralikult. Seejärel lisa tomatipasta, tomat, petersell, maitseained. lase haududa ca 10 min. Samal ajal pane lasanjeplaadid kuuma vette pehmenema(muidu jäävad külgedelt kõvaks). Võta välja leivavorm, kata põhi oliivõliga, pane peale lasanjeplaat, (1 lasanjeplaat ei katnud mul kogu leivavormi, seega panin 1,25 lasanjeplaati igale kihile) siis kiht hakklihasegu, ca 5 basiilikulehekest, riivjuustu, mozzarellat, järgmine lasanjeplaat, hakklihasegu, basiilik, juustud. Jne. viimane kiht hakklihasega, basiilik, juustud. küpseta 200 kraadises ahjus ca 38 min.

No comments:

Post a Comment