Tuesday, June 21, 2011

praetud kammkarbid

Eile ostsime esimest korda kammkarpe. Leidsin need kaubamaja kalaosakonnast, pidid olema samal päeval Norrast toodud. Hind oli muidugi uskumatult krõbe, üle kahe karbi ei raatsinud võtta.

Karbid koju, urgitsesin nad ettevaatlikult lahti ja lõikasin valge lihaosa välja. Karbid pesin puhtaks, neist saab ilusad seebialused või mingi muu kodukaunistuse...eks näis mis pähe tuleb :) Lihaosale tegin marinaadi, 15 minutiks marineerima ja pannile. Retsepti-idee leidsin http://toiduteemal.blogspot.com/  blogist. Muutsin seda päris palju, ikka tulenevalt sellest, mis kodus leidus.


Vaja läheb : (ühele)
2 kammkarpi
virgin oliivõli
peterselli
2 tl mett
1tl kanget sinepit
poole laimi mahl
pipart, soola
võid praadimiseks

                                    
Tee nii:
haki petersell, sega ülaltoodud ainetest marinaad, lõika kammkarbid pooleks, lase marineerida 15 min. vala sama marinaadi segu pannile, lisa kammkarbid, prae mõlemalt poolt 40 sekundit kuni 1 min.
aseta karbid taldrikule, lisa pannil olevale marinaadile tükike võid, kuumuta, vala osa segust kammkarpidele kastmeks. valmis. ciabattaga väga hea.

No comments:

Post a Comment