Friday, June 3, 2011

rabarberi-kookosekook

Praegusel aastaajal on rabarber kohustuslik :) Seega üks maitsev kook ei teeks ju paha.....samas selgus, et unustasime eelmisel korral, kui sõbra sünnipäeval toitlustajaks olin, koogivormialuse sinna :D see selgus muidugi ikka väga viimasel hetkel...olin taigna valmis seganud, rabarberisegu ka külma seisma pannud:) aga pole hullu...nagu ikka, alati leiab lahenduse :) voltisin küpsetuspaberi ahjuplaadile 3 kordseks, koogivorm peale, taigen sisse ja korras...nii ma lootsin :)) päris nii ei läinud muidugi :) ca 10% põhjast suutis välja voolama hakata...korjasin selle kokku nagu iga kokkuhoidlik perenaine ikka, ja toppisin koogi peale...ja kusjuures polnud üldse paha mõte :)  retsepti sain Ragne blogist
 
  
                                                RABARBERI-KOOKOSEKOOK

 Põhi:
3 dl jahu
0,5 dl tuhksuhkrut või tavalist suhkrut
150 g võid
2 sl külma vett

mooniseemneid ca 1 tl

Täidis:
500 – 600 g kooritud-hakitud rabarberit
1 sl suhkrut
1 sl kartulijahu
0,5 dl kookoshelbeid

Kate:
2 muna
2 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid


Sega jahu, suhkur ja või korralikult omavahel, lisa vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Suru see lahtikäiva koogivormi (Ø 22-24cm) põhja ja äärtele. Torka kahvliga mõned augud tainasse ning pane 15 minutiks külmkappi. Seejärel küpseta põhja 15 minutit 175 kraadi juures.

Täidise jaoks lõika rabarberid väiksemateks tükkideks ning sega ülejäänud täidise ainetega. Jäta segu ca 15 minutiks külmikusse seisma, tekkinud vedelik kalla välja. (kui see etapp vahele jätta, on tõenäoline, et kook tuleb vesine) Katte jaoks vahusta munad suhkruga ning seejärel sega hulka kookoshelbed.

vala rabarberisegu taignapõhjale, kalla peale kookose segu, küpseta samal temperatuuril veel ca 30 min.
lase jahtuda, eemalda koogivormiääris. valmis :)




No comments:

Post a Comment