Tuesday, September 6, 2011
jäine roheline salat oliivõli ja parmesaniga
Retsepti leidsin välismaisest toidublogist, kohe kui meelde tuleb, millisest täpsemalt, lisan ka viite.
Kahju ainult, et selle nüüd sügisel alles leidsin, suvel palava ilmaga oleks see olnud ideaalne...
VAJA LÄHEB: (ühele)
pott jääsalatit
mõned beebispinatilehed või rukolat (mis endale rohkem meeldib)
1-1,5 sl hapukoort või maitsestamata jogurtit
soola, sidrunipipart, natuke suhkrut
1 sl head oliivõli
peale parmesani juustu viilakaid
Rucola pestot
soovi korral 4 päikesekuivatatud tomatit
soovi korral õrnsoola lõhe- või forellifileed
TEE NII:
vajadusel loputa-nõruta jääsalat ja spinat, rebi jääsalat väiksemateks tükkideks, eemalda spinatilehtedel varreosad. pane nii jääsalat kui ka spinat 1,5 - 2 tunniks sügavkülma (kilekoti või säilituskarbiga). Enne serveerimist võta salat sügavkülmast välja ja aseta suuremasse kaussi, lisa sool, sidrunipipar ja natuke suhkrut, hapukoor. sega ettevaatlikult läbi. lisa päikesekuivatatud tomatid, peotäis õhukesi parmesani viile, sinna peale nirista oliivõli ja lisa rucola pestot. serveeri kohe värske ciabatta või saiakrutoonidega. Soovi korral võib salatile lisada ka õrnsoola lõhe - või forellifileed
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment