Wednesday, September 14, 2011

soe kanasalat kitsejuustu, parmesani, peedi ja spinatiga


VAJA LÄHEB: (ühele)
ca 50-60g grillkana või ahjukana (mida kodus parasjagu leidub)
40g beebispinatilehti
50g marineeritud punapeediviile
35g kitsejuustu ( Saint Loup on väga hea)
20g parmesani juustu (Forte)
1-2 viilu sepikut või leiba (kitsejuustule rataste lõikamiseks)
2 sl oliivõli või kreekapähkliõli (kana praadimiseks)
soola, pipart (juhul kui kasutad küpsetamata kanafileed, siis maitsestamiseks ka paprikapulbrit)
KASTE VALI ISE:
1. variant:
3 sl oliiviõli
1 sl sidrunimahla
1 sl vedelat mett
meresoola (tavalist soola) ja värskelt jahvatatud musta pipart
sega kõik koostisained emulsiooniks. Seda võib teha kausis vispliga keerutades või kaanetatud purgis seda hoogsalt raputades.
2. variant :
1,5 sl kodujuustu (krabinuudlimaitseline sobib siia hästi)
1,5 sl head oliivõli
soola, pipart
1 tl Dijon täisterasinepit
0,5 tl mett
 sega kõik koostisained omavahel.

TEE NII:
blanšeeri spinatilehed (loe blanšeerimisest siit), seejärel kuumuta pannil oliivõlis grillkana või siis ahjukana viilud. 
Lõika leivast ümmargused rattad (ca 5cm diameeter) ja siis samasuured kitsejuusturattad ( 0,5cm paksused, 5 cm diameeter). Aseta leivarattad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, leivarataste peale aseta kitsejuusturattad, lisa pisut pipart, nirista peale mett. küpseta ahjus ca 200 kraadi juures kuni juust on kergelt sulanud. (ca 5min).  Aseta blanšeeritud spinatilehed taldrikule, lisa peediviilud, kanafilee, nirista peale soovitud kaste ja seejärel kitsejuusturattad. serveeri

No comments:

Post a Comment