Wednesday, August 24, 2011
Rucola pesto päikesekuivatatatud tomatitega
VAJA LÄHEB:
ca 70gr rucolat
8 päikesekuivatatud tomatit
50gr seedermänniseemneid või kooritud mandleid või india pähkleid
2-3 suuremat purustatud küüslauguküünt
50gr riivitud parmesani juustu või kitsejuustu
1,5 spl sidrunimahla
maitse järgi pipart, soola
ca 1dl virgin oliivõli
TEE NII:
rösti kõigepealt seedermänniseemned pannil, õli ära lisa. Lase jahtuda. Kui kasutad muid pähkleid, pole röstida vaja. Nüüd purusta saumikseriga suures kausis rucola, päikesekuivatatud tomatid, purustatud küüslauguküüned, seedermänniseemned või muud pähklid, eelnevalt riivitud parmesani juust, sidrunimahla ja siis hakka vaikselt oliivõli lisama kuni tekib sobilik pesto konsistents. Maitsesta soola, pipraga. Vala segu klaaspurkidesse. Antud kogusest saab 3 pisikest purgikest. Pesto säilitamiseks vala ca 1cm oliivõli purki pesto peale, sulge purgi kaas korralikult. Igakord kui purgist pestot võtad, vala enne õli pealt ära ja pärast tarvitamist uus kiht õli peale. Super röstsaiale määrituna, salatites, kanaga jne.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment