Thursday, July 14, 2011

Caesari salat, mitte see klassikaline

 Salat tuli väga hea, kes tahab võib poest osta ka valmiskastme, Vertigo Gourmet Caesari kaste on suhteliselt ok..Miks see salat siin pole see klassikaline? Sest õiges Caesari salati puhul ei kasutata tomatit ja ciabatta röstitakse ahjus oliivõliga ning hõõrutakse hiljem küüslauguküünega üle.Caesari salati kastmesse ei pea panema ansooviseid, originaalretseptis neid pole.Majoneesi asemel oleks õigem kasutada toorest munakollast. Parmesani juustu lisamine kastmesse on samuti vabatahtlik. Klassikaline Caesar koosneb Rooma salatist, parmesanist, röstitud ciabatta kuubikutest ja sellest ÕIGEST kastmest.

VAJA LÄHEB: (kahele)
1 Rooma salatipea
parmesani juustu
2 viilu ciabattat
1 keskmine värske tomat
10 päikesekuivatatud tomativiilu

kastme jaoks:
2spl majoneesi (hellmanns)
1-1,5 tl Dijon sinepit
ca 1 spl sidrunimahla
3-5 ansoovisefileed
1 küüslauguküüs
0,5 tl Worchesteri kastet
4 spl oliivõli
parmesanijuustu ca 50gr
pipart

TEE NII:
rebi salati lehed taldrikule, kastme jaoks purusta saumikseris kõik ained peale oliivõli ja pipra, oliivõli lisa osade kaupa, kui muud koostisosad juba ilusti ühtlaseks mikserdatud. Nirista kaste salatile, lisa tomativiilud, parmesani juustu ja serveeri ciabattaga.

No comments:

Post a Comment