Saturday, July 30, 2011

endiivia suupiste toorsingi, kreekapähklibrie ja Dijon sinepiga

 Kõigepealt pisut infot sellest huvitavast taimest (info pärineb nami-nami lehelt)
Salatitaimena kasvatatakse ainult 1-2aastase kultuurtaimena tuntud hariliku siguri teisendit - salatsigurit, mis on populaarne Prantsusmaa, Hollandis, Belgias ja Itaalias.
Salatsigurit tuleb hoida pimedas, muidu muutub sigur kibedaks.
Külmikus säilib sigur 5-7 päeva, sügavkülmutamiseks ei sobi. 100-s grammis siguris on 95% vett, 1g valke, 0,1g rasva, 3,2g süsivesikuid ja 15kcal. Sisaldab foolhapet, kaaliumi, pantoteenhapet, C vitamiini ja tsinki. Sigurile omistatakse toniseerivat, diureetilist, digestiivset (seedimist soodustavat) ja söögiisu suurendavat ning organismi puhastavat toimet.
NB! Mida rohelisemad on salatsiguri otsad, seda mõrkjam sigur - kollased tipud on mahedama siguri tunnuseks.
Muide - prantsuse keeles on käharendiivia 'Chicorée frisée' ja laialehine endiivia 'Scarole'. Segaduse tekitamiseks kutsuvad prantslased harilikku sigurit 'Endive'. 

Ja nüüd retsepti juurde: 


VAJA LÄHEB:
soovitud kogus endiivia lehekesi
toorsinki
naturaalset Merevaik sulatatud juustu
kreekapähkli brie juustu
Dijon sinepit
peterselli
hapukoor, majonees, sidrunipipart

TEE NII:
eralda endiivia lehekesteks, määri peale sulatatud juustu, lisa singi viilud, brie juust, peale Dijon sinepit. sega omavahel hapukoor-majonees, lisa hakitud petersell ja sidrunipipart maitse järgi. lisa seda kastet endiivialehekestele. serveeri

No comments:

Post a Comment