Friday, July 15, 2011

Pita saiad, millest arenes välja midagi MUUD!



retsept oli ees, viimasel hetkel selgus aga, et nisujahu jääb puudu..ikka suht palju puudu...lisasin nisukliisid ja veel nisukliisid ja siis veel tsipake rukkijahu.Tulid sellised pätsikesed, ilmselgelt mitte seest tühjad, nagu Pitad.

VAJA LÄHEB: (5 pita jaoks)
12,5 gr kuivpärmi
160gr nisujahu
40gr nisukliisid
20gr rukkijahu
1tl soola
0,5 tl suhkrut
1,5dl leiget vett
TEE NII:
lahusta pärm leiges vees, lisa suhkur, sool, tasapisi jahud, nisukliid. Sõtku taignaks, taigen ei tohi tulla paks, pigem kergelt vetruv. kata kauss käterätika, lase ca 1h ja 15 min kerkida.
võta küpsetusepaber välja ja aseta sellele kerkinud taignast 5 pätsikest, mina tegin seda puulusikate abil.  lase pätsikestel taas kerkida ca 40 min. Eelkuumuta ahi koos ahjuplaadiga, 15 min. hiljem aseta pätsid küpsetuspaberiga kuumale ahjuplaadile, küpseta ca 24 min. Ühesõnaga ei ole siin tegu Pita saiadega, kuid maitse on super ja supi kõrvale sobivad väga hästi!

No comments:

Post a Comment