Thursday, July 28, 2011

vürtsikas maapähklivõi ja merikajakapaarike meie aknalaual.

Soolapähkleid meil vist väga ei sööda...nädalaid niisama kodus seisnud. Miks me neid ostsime? Impulssost nagu ikka.
2 pisikest peotäit söötsin eile meie aknalauda sageli külastavale merikajaka paarikesele.
Juba teist aastat on nad meie aknalaua sagedased külalised....esimestel kordadel, kui nad tulid, oli lihtsalt väga väga huvitav....pole varem korteris elanud, kesklinnas veel vähem, ei osanud arvatagi et linnalinnud nii julged on!!

Inspiratsiooni maapähklivõi tegemiseks sain Tuuli  blogist. Samas ei tahtnud päris traditsioonilist maapähklivõid teha, seega lisasin poole õli asemel hoopis minu kastet .


VAJA LÄHEB:
suur peotäis soolatud maapähkleid (mul olid segus veel mõned soolatud metsapähklid)
ca 1 spl minu kastet
ca 1 spl päevalilleõli

TEE NII:
rösti pähklid pannil kergelt pruunikaks, purusta saumikseris, lisa natukese haaval teised ained kuni oled saavutanud soovikohase paksuse. valmis. sobib nii leiva kui saia peale, oleneb soovist. Mina tegin degusteerimismõttes 2 varianti:
röstisin teraleivaviilu, lõikasin 6ks, jagasin pooltele maapähklivõid ja peale Gouda juustu viil, teistele värsket vaarikamoosi alla ja siis maapähklivõid peale. Kumbki variant polnud paha, samas miskipärast kujutan seda kooslust täiuslikuna üldse musta Saaremaa leiva viilu peal (või Pärnu musta vormileiva viilakas) koos selle võidega siis peale kodutehtud punase sibula moosi ja valmis.

No comments:

Post a Comment