Wednesday, August 24, 2011

värsked soolakurgid


pole vist ühtegi toidublogijat, kes soolakurke teinud pole, seega ei oska ka öelda, kellelt kõige rohkem inspiratsiooni sain....miskit siit, miskit sealt. Huvitav on see, et paljud saavad mõistest SOOLAKURK erinevalt aru...kes ütleb, et äädika lisamine tähendab kurgi marineerimist, kes kirjutab oma soolakurgi retsepti alla ka söögi äädika lisamise. Mina esialgu nõustun selle esimese variandiga, äädika lisamine on siiski marineerimine...mis kõige tähtsam- peaasi, et tulemus oleks hea :)
VAJA LÄHEB:
700gr värskeid kurke
3 küüslauguküünt
1 l vett
2 spl meresoola
0,75 spl suhkrut
mustsõstralehti, tillivarsi-õisikuid, hakitud mädarõikalehti, võib lisada veel estragoni, peterselli, kirsipuu lehti jne jne

TEE NII:
pese kurgid korralikult puhtaks, lõika kurkidelt otsad maha. Lao purkide põhja (mina kasutasin moosipurke, peaasi, et oleksid kuumakindlad, võib kasutada ka muid nõusi) tilli, mädarõika lehetükke, küüslauku, mustsõstralehti, lisa kurgid, vahele veel küüslauku, tilli jne kuni purgid täis. lase vesi keema, lisa sool ja suhkur, lahusta need vees. vala purkidesse nii, et kõik kurgid oleksid kaetud. Mina hakkisin igas purgis kõige pealmise kurgi viilakateks, et ära mahuks ilusti ja need viilud valmivad ka kiiremini. ca 5 tunni möödudes võib viilakad pealt ära süüa :) kõik muu valmib 24 tunni pärast, hea tarbida 3 päeva jooksul peale valmistamist...kui just hapukurki ei taha :)

No comments:

Post a Comment