Monday, August 15, 2011

vürtsikas-magusad röstitud pähklid

VAJA LÄHEB:
2 suurt peotäit erinevaid pähkleid.(minul olid metsapähklid ja kreekapähklid)
2spl oliivõli
1tl punase veini äädikat
1tl paprikapulbrit
0,5tl soola
1 tl pruuni suhkrut
1tl Dijon täistera sinepit
0,5tl sidrunipipart

TEE NII:
rösti pähklid paksupõhjalises potis (õli pole vaja), sega ülaltoodud ainetest marinaad ning lisa see suurde kaussi koos pähklitega. sega korralikult läbi, hoia paar tundi ja siis tõsta pähklid fooliumile kuivama,võid veel natuke suhkrut, soola peale raputada. marinaadi valasin nõusse, lisasin vett ja oliivõli, veel veidi sinepit, sidrunipipart ja punase veini äädikat. seda marinaadi kasutas elukaalane samal õhtul lamba hautamiseks. lisas veel tüümiani ja peterselli ja tuli väga mõnus hautis. pähkleid võib serveerida näiteks brie või camembre juustuga, lisaks veel mõned kreekerid ja viinamarjad, sibulamoos või siis pohlamoos ja tekibki täiuslik taldrik veini kõrvale.

No comments:

Post a Comment